•  Wat is reiki, en wat doet het?

  De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekent Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

  Rond mijn 30e leerde ik kennis maken met Reiki. Geen idee wat het was ben ik naar een bijeenkomst gegaan van Reikibeoefenaars om te kijken wat het inhield. Mijn interesse was gewekt en zo'n 7 jaar later behaalde in de Graad tot Reiki Master. 

  Vol verwachting na de laatste inwijding keek ik terug wat de titel Reiki Master me had gebracht...... Niets voor mijn gevoel, ja ik kon energie doorgeven, ik wist waar ik m'n handen moest plaatsen, maar door het feit dat ik "verwachtingen" had bracht het me geen voldoening. ik had mijn rijbewijs gehaald en nu moet ik nog leren autorijden principe was het voor mij.

  Inmiddels weet ik dat dit voor mij slechts het begin was van mijn reis naar Spiritualiteit....

  Een reis van bewustwording. Het (h)erkennen van (oude) patronen zoals o.a. gedachten, gebeurtenissen en gevoelens. Proberen los te laten wat niet meer (nodig) is, en bovenal lief zijn voor mezelf. Dit bewustwordingsproces  gaat dit niet vanzelf en vergt veelal geduld en vertrouwen (in mezelf.) Inmiddels ben ik begonnen aan m'n volgende reis naar spiritualiteit en Reiki is hier een heel mooi onderdeel van.

  Jij....ja jij bent het waardevolste bezit wat je hebt. Ben daar zuinig op en koester dit met heel je hart. Op deze manier kun je anderen inspireren gewoon door te "zijn"... Lijkt makkelijk vind je niet? Nou voor mij is het het moeilijkste wat er bestaat en ik stoot dan ook menig keer m'n neus. Het blijft vallen en opstaan maar ik neem de geleerde lessen mee op mijn pad, geef ze door en inspireer er weer anderen mee zoals ik geïnspireerd raak van een andermans verhalen. Zo leren we van elkaar en helpen we elkaar de rest van ons leven hier...

  We zijn allemaal in staat om bij onze geboorte de zojuist eerder genoemde levensenergie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Iedereen kan dus Reiki toepassen. Zelfs het bekende helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie. Reiki is geen wondermiddel, maar kan veel ondersteuning bieden en helpen bij lichamelijke klachten en emotionele problemen. Reiki kan goed in combinatie met andere vormen van therapie gebruikt worden. Reiki vervangt niet de reguliere behandelingen, maar kan als ondersteuning veel doen in het natuurlijke genezingsproces.

  De behandeling

  Middels handoplegging wordt de liefdevolle universele energie doorgegeven. Ik fungeer als doorgeefluik van deze energie. Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Zo kan het lichaam ( de geest) terug in balans komen. Jij bepaalt onbewust of bewust wat je met de energie wilt doen, ik als gever heb hier geen invloed op. Als je open staat voor het laten binnenkomen van de energie kan dit het zelf-genezingsproces beïnvloeden waardoor bewustwording, acceptatie, of heling kan plaatsvinden.

  De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen. Veel mensen vinden het fijn om één keer in de 4 weken voor een behandeling te komen. Maar soms is het prettig of nodig om 2 of meerdere keren kort na elkaar een behandeling te krijgen.

  Met Reiki kan men heel veel kwalen behandelen, maar niet op iedereen zal de behandeling hetzelfde (gewenste) effect hebben. Zo kan iemand langskomen voor een pijnlijke plek in het lichaam, maar doordat de emotionele onbalans groter is zal de energie van de Reiki behandeling daar als eerste naar toe gaan. Dit komt omdat de behoefte aan helende energie daar groter is en automatisch meer energie aantrekt.

  Reiki is géén wondermiddel en is niet bedoeld als vervanger van reguliere geneeswijzen, maar als aanvulling hierop. Reiki kan helpen bij lichamelijke klachten en emotionele problemen. Reiki kan goed in combinatie met andere vormen van therapie gebruikt worden.

  Indien ik niet volledig of verkeerd ingelicht wordt kan ik niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en/of letsel ten gevolge van een door mij uitgevoerde behandeling.

  Principes voor een gelukkig en bewust leven

   

  • Laat het verleden los en vergeef
  • Heb je zelf en anderen lief
  • Beperk stress in je leven
  • Wees dankbaar
  • Leef in het nu
  • Zorg goed voor je lichaam
  • Zie obstakels als een kans om te groeien