•  

  Ervaart u mentale disbalans?, Zit u niet lekker in uw vel?, Heeft u last van slaapproblemen?, Of heeft u nog het e.e.a. te verwerken maar komt u niet verder voor uw gevoel? Wellicht kan een Reiki behandeling uitkomst bieden! 

  Wat is reiki?

  De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

  Middels Reiki behandelingen wordt geprobeerd bewustwording te creëren. Het (h)erkennen van (oude) patronen zoals o.a. gedachten, gebeurtenissen en gevoelens. Proberen los te laten wat niet meer (nodig) is, en bovenal lief zijn voor uzelf. Dit bewustwordingsproces  gaat dit niet vanzelf en vergt veelal geduld en vertrouwen. Vertrouwen in uzelf. De belangrijkste vraag die u zich wellicht kunt stellen; hoe leer ik (weer) van mezelf te houden en mezelf te accepteren zoals ik ben? 

  U.....ja u bent het waardevolste bezit wat u heeft. Ben daar zuinig op en koester dit met heel uw hart. Op deze manier kunt u anderen inspireren gewoon door te "zijn"... Lijkt makkelijk vind u niet? Nou voor mij is het het moeilijkste wat er bestaat en ik stoot dan ook menig keer m'n neus. Het blijft vallen en opstaan maar ik neem de geleerde lessen mee op mijn pad, geef ze door en inspireer er weer anderen mee zoals ik geïnspireerd raak van een andermans verhalen. Zo leren we van elkaar en helpen we elkaar de rest van ons leven hier...

  Principes voor een gelukkig en bewust leven

   

  • Laat het verleden los en vergeef
  • Heb je zelf en anderen lief
  • Beperk stress in je leven
  • Wees dankbaar
  • Leef in het nu
  • Zorg goed voor je lichaam
  • Zie obstakels als een kans om te groeien

   

  We zijn allemaal in staat om bij onze geboorte de zojuist eerder genoemde levensenergie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Iedereen kan dus Reiki toepassen. Zelfs het bekende helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie. 

  Indien u interesse heeft om dit bewustwordingsproces met uzelf aan te gaan middels Reiki behandelingen wordt er eerst gekeken naar uw persoonlijke doel, de gemoedstoestand en mijn gevoel hierin. Wat wilt u bereiken?, Wat verwacht u van mij? Samen bekijken we o.a.deze aspecten. Mijn gevoel hierin is leidend en bepaald dan ook of er wel of niet gestart kan worden.

  De behandeling

  Middels handoplegging wordt de energie doorgegeven. Ik fungeer als doorgeefluik van energie. Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Zo kan het lichaam terug in balans komen. U bepaalt onbewust of bewust wat u met de energie wilt doen, ik als gever heb hier geen invloed op. Als u open staat voor het laten binnenkomen van de energie kan dit het zelf-genezingsproces beïnvloeden waardoor bewustwording, acceptatie, of heling kan plaatsvinden.

  De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen.

  Met Reiki kan men heel veel kwalen behandelen, maar niet op iedereen zal de behandeling hetzelfde (gewenste) effect hebben. Zo kan iemand langskomen voor een pijnlijke plek in het lichaam, maar doordat de emotionele onbalans groter is zal de energie van de Reiki behandeling daar als eerste naar toe gaan. Dit komt omdat de behoefte aan helende energie daar groter is en automatisch meer energie aantrekt.

  Reiki is géén wondermiddel en is niet bedoeld als vervanger van reguliere geneeswijzen, maar als aanvulling hierop. Reiki kan helpen bij lichamelijke klachten en emotionele problemen. Reiki kan goed in combinatie met andere vormen van therapie gebruikt worden.

  Indien ik niet volledig of verkeerd ingelicht wordt kan ik niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en/of letsel ten gevolge van een door mij uitgevoerde behandeling.

  Principes voor een gelukkig en bewust leven

   

  • Laat het verleden los en vergeef
  • Heb je zelf en anderen lief
  • Beperk stress in je leven
  • Wees dankbaar
  • Leef in het nu
  • Zorg goed voor je lichaam
  • Zie obstakels als een kans om te groeien