• Massage is al zo oud als de mens bestaat en is misschien wel de oudste en eenvoudigste van alle medische behandelingen. Massage wordt voor het eerst beschreven in China zo’n 3000 jaar voor Christus. Ook in Griekenland, Egypte en in het oude Rome waren de mensen bekend met massages. Denk maar aan de luxe badhuizen, thermen genoemd. In Nederland, en ook in de rest van Europa, is massage in het begin van de 19e eeuw bekend geworden door ene Dr. Mezger en iets later heeft een Zweedse arts (Per Henrik Ling) de Zweedse massage ontwikkeld, oftewel klassieke massage, nog steeds een van de meest bekende massagevormen. De massages werden niet alleen gebruikt voor ontspanning, maar ook bij letsels en ziekten met als doel het helpen afvoeren van afvalstoffen in de spieren, die niet door lichaamsbeweging (kunnen) worden afgevoerd. Tegenwoordig wordt aan massage steeds meer waarde gehecht, ook buiten het medische om. Massage is niet alleen een fysieke ervaring, maar ook een mentale en zelfs een spirituele. 

    Een massage die ik verzorg wordt niet volgens een vast schema toegepast, maar met creativiteit en intuïtie. Een behandeling werkt kalmerend, troostend en/of als warme mantel, versoepelt en ontspant de spieren, vermindert stress en slapeloosheid, kan gevoelens van eenzaamheid verlichten, verzacht spanningen, verzorgt de huid, en kan het contact met het eigen lijf bevorderen en het helpen accepteren. Er is aandacht voor ‘de hele mens (Holos) en niet voor een verzameling klachten en heeft als doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.

    U kunt zelf aangeven waar u het accent op wilt leggen, bijvoorbeeld een hoofdmassage, rug massage of voetmassage. Ervaar een bijzondere beleving die stress-reducerende en  pijn-verlichtende eigenschappen heeft. Geef maar aan wat je wensen zijn  wordt ondergedompeld in een gevoel van weldaad, aandacht en zorg.

     (Let Op, Ik verzorg géén Erotische Massages)

    Er wordt altijd gestart met een 30 minuten durende massage zodat ik kan invoelen wat het lichaam en geest nodig heeft, bij een eventuele vervolgafspraak kan er per blok van 15 minuten bijgeboekt worden.